Pagina niet gevonden? Uw gemeente nog niet online? Word kennispartner >>
 

Sociale Kaart voor Mantelzorgers viert 2 jarig bestaan

september 2021

 

Van Amersfoort tot Zeist, alle gemeentes uit de provincie Utrecht zijn vertegenwoordigt op de Gouden Zorgkaart. Deze website is gratis en helemaal ingericht voor mantelzorgers, wijkverpleegkundigen en iedereen die op zoek is naar hulp en aandacht voor kwetsbare ouderen.

 

Overzichtelijk en gratis

Overzichtelijk staat per thema uitgezocht wat in de gemeente te krijgen is. Handig als je voor je client of je moeder een activiteit wil uitzoeken, een maaltijdservice wil regelen of advies bij een casemanager dementie wil inwinnen. Dankzij financiële ondersteuning van dienstverleners, zoals TopMaaltijdenShop, kan de Gouden Zorgkaart gratis draaien.

 

Ondersteund overbelaste mantelzorger

De directeur van de Gouden Zorgkaart, Vera Verburgt, weet dat het moeilijk is om te achterhalen wat er in de woonplaats van je familielid beschikbaar is aan hulp. Daarnaast leert onderzoek van de Radboud Universiteit dat de Gouden Zorgkaart een verschil kan maken bij werkende mantelzorgers. Naast je baan ook nog mantelzorg verlenen is zwaar en kan voor burn-out klachten zorgen. Met behulp van de Gouden Zorgkaart kan een hoop zorgen worden uitbesteedt. Zo heeft de mantelzorger weer wat meer rust.

 

Over Gouden Zorgkaart Nederland

Opgericht in september 2019 en nog steeds in ontwikkeling. Een redactie zorgt wekelijks voor het onderhoud zodat mantelzorgers en zorgprofessionals informatie per gemeente kunnen inwinnen. Werkgevers kunnen hun mantelzorgende medewerkers helpen in het voorkomen van een burn-out en dienstverleners krijgen een podium binnen een zorg- en welzijnsnetwerk. Ziekenhuizen verwijzen, bij ontslag uit het ziekenhuis, naar de Gouden Zorgkaart en verpleegkundigen nemen graag de kaart met hun cliënten door. Vanwege het open karakter kunnen ook senioren en mantelzorgers zelf terecht op deze sociale kaart voor kwetsbare ouderen in de provincie Utrecht.